Barnvakt åt barnvakt


Mätt och belåten på morgonkvisten.

Efter denna måltid somnade vi dock om, och jag har precis stigit upp. Det är en av dom härliga sakerna med att vara mammaledig, man får göra som man vill. Iofs tycker jag att det är skönt att gå upp i tid och ta vara på dagen. Men det är för jäkla skönt att kunna somna om också och känna att det inte gör någonting.

Min lillasyster Adelie kommer hit idag, jag och Elsy ska gå emot henne vid 13.30. Min lilla som jag brukar kalla henne, minns så väl när hon var lika liten som Elsy är nu. Imorgon fyller hon 10år, det är helt sjukt. Dagen hon föddes var jag nog den stoltaste unge man kunde hitta.

62



Idag klassas Elsy som stora damen eftersom hon har kläder i storlek 62. Hon börjar lägga på sig en del, främst i ansiktet, fortfarande en ganska liten tös i övrigt men hyfsat lång. Nu börjar hon även ge svarsleenden och vara vaken mera, väldigt roligt tycker jag!

Idag tänkte jag promenera bort mot Mio och Boom, för att kika efter skoställ till hallen. Har ju fortfarande inte fått någon ordning här hemma, Elsy kom emellan. Men om ett år kanske, då kanske det är så som jag vill.

Familjemys


Detta är min egna lilla familj.

Elsy och Elsy



Idag har lill Elsy träffat stor Elsy, med andra ord Davids mormor. Hon kunde knappt slite blicken från lillan, och ja vad säger jag. Jag förstår henne.

Vi har alltså varit hos Davids mamma där stor Elsy är på besök. Nu är vi hemma och jag tänkte dammsuga lite, vill ju helst att min tös ska kunna andas fritt här hemma. Ikväll ska jag och David se på 30grader i februari, en serie på ettan som jag kan tipsa om! Nej bäst jag passar på att dammsuga medans Elsy sover.

Två små flickor



Vi har fått äran att träffa Jamila idag, hon är helt otroligt fin!



Hon är nästan redan ikapp Elsy, både i storlek och utveckling tror jag. En guldklipp, Jonna och Adam ska var stolta.

Mysig lördag

Igår var min kära syster, Levi och Julia här. Mysigt tycker jag vi åt bullar och drack Davids cola. Lördagar brukar betyda melodifestivalen för min skull, men inte igår. Det förstör Julias imitch (stavning?) så vi såg alltså INTE melodifestivalen...

Ps. Lisa Miskovsky var bäst.

Lilla björn



Idag har jag varit  ute på promenad med Linda, det var trevligt och det ska vi göra om. Vi brukar vara ute och gå med varandra sisådär var fjärde/femte månad typ. Så någon gång i juli!

Dejt på stan


Jag heter Elsy och har dubbelhaka det är för mamma äter för mycket kaka.

Är precis hemkommen från stan, har träffat Malin och hennes Liam. Vi strossade runt lite på stan och slutade så småningom upp på Café station för lite fika. Kom hem med ny body och nya byxor till Elsy. Är helt sjukt svårt att inte köpa något för det finns så sjukt mycket fint, till barn. Kommer väl aldrig köpa kläder till mig själv igen.

Är rätt trött idag eftersom lilltösen fortsätter att sova om dagarna och ha skrikmaraton om natten. Därför känns det skönt att inte ha något inplanerat ikväll, ska nog bara gosa ner mig med Elsy i soffan och se lite serier.

23 februari

Idag är det ingen vanlig dag, en liten tös har fötts. Eller två mina tankar går till Adam och Jonna som idag fick ett litet underverk, en liten Jamila! STORT grattis.


Grattis till min lilla flicka också, som förhoppningsvis har fått sig en liten kompis. Idag har vi handlat så vi klarar oss ett tag, vi passade på idag eftersom David har praktik och ska jobba hela helgen. Skit tycker jag! Jag vill ju få rå om honom ibland också. Snart ska jag mysa ner mig i soffan med Elsy, för tiden går så fort och den måste man ta vara på. Innan jag vet ordet av så är hon väl stora damen.

Soffan är min bästa vän

Har haft en galet slapp dag, det är så otrotligt behövligt och skönt ibland. Tänkte avsluta dagen med att se fotboll tillsammans med min fästman.

Inomhus


Jamilla åkte ur topmodel, skandal.

Efter att ha diskat och betalt räkningar imorse gick jag och la mig och sov några extra timmar tillsammans med Elsy. Är ju inget vidare väder så varför inte. Mamma har i alla fall varit här och hjälp mig med försäkring till Elsy. Känns skönt att ha det bortgjort. Även Emelie har varit förbi en snabbis, hon hjälpte till att äta upp våra bullar. Så tack för hjälpen ni två!

Nu tänkte jag sätta mig och se en serie som Julia hade med sig igår, Downtown Abbey.

tänkte joina lilltösen. natti


Lunch



Har precis kommit hem från en trevlig lunch och en skön promenad. Lunchen åt jag tillsammans med min syster och två barndomsvänner, Sandra och Madeleine. (Tyvär är ingen av dom med på denna bild)  Mycket trevligt var det iallafall. Tänk att alla fyra har varsit litet barn, sjukt. Minns ju hur jag, Madeleine och Sandra brukade leka hund nere i källaren på skolan i bodbyn.

Igår så köpte jag ett träningskort och tränade lite ben, ska snart iväg och träna lite mage/rygg. Känns jätte skönt att ha börjat träna igen, plus på det. Julia kommer senare ikväll för att se topmodel med mig, mys!

måndag

Läste precis Stinas blogg, där det stod att måndag är veckans bästa dag eftersom man har en hel vecka på sig att uppfylla sina mål. Helt rätt känner jag! Även fast jag inte fick sova allt för mycket inatt är jag pigg och taggad inför den här dagen och veckan. Ska snart börja gå till BVC, är 6veckors kontroll av Elsy. Ha en underbar dag!

halv två en natt


Zlatan


Har precis läst ut denna bok, kanske inte den mest givade boken. Men rätt rolig läsning ändå plus att man får sig en riktig egoboost. Haha, väldigt lätt läst också.

lördag



Fy vilket väder knappt så man vågar gå med Elsy till bilen. Snön bara yr, vi tog oss i alla fall till mamma tack vare att Emelie kom och hämtade oss. Där bjöds det på middag i trevligt sällskap. Vi såg även melodifestivalen och det var ju verkligen ingenting att hurra för.

Det har varit rätt fullt upp idag, syster Malin med tvillingar och Nils kom förbi. David har även haft vänner här större delen av dagen. Men jag klagar inte, det är härligt med människor omkring sig. Nu tänkte jag gå och läsa lite bok. Pussåhej

Le




Så sjukt härligt det är ute idag! Vaknade av att pappa ringde och var då dötrött men så fort jag såg ut fick jag nya krafter och kände mig super pigg. Det är faktiskt sjukt hur mycket vädret kan påverka ens humör.  Har i alla fall gått en promenad till Ica Maxi och hem igen, visade upp lillan för några nyfikna kollegor.

Elsy har börjat le, herregud så söt hon är då!


tidningar

Idag är familjen Karlsson/Öhman med i vk, igår var vi med i vf.

Leka



Detta charmtroll har vi haft ikväll, han är verkligen go. Han ville gärna leka med sin kusin men är på tok för våldsam. Istället så har han fått leka med David. Nej, det har varit en väldigt bra dag men nu tror jag att det blir kvällsfika och sedan en tidig kväll. Bye


fin



Titta, hon har blivit så otroligt fin i hyn jämnfört men hur det sett ut. Idag har jag och lillan tagit det lugnt, vi har bara varit hemma. Jag passar på att tvätta och dona lite. Linn och mamma har varit förbi, mycket trevligt. Nu ligger hon och sover på soffan, jag sitter brevid och beundrar henne. Kan fortfarande inte stirra mig less.

Ikväll ska vi i alla fall få testa på att vara två barns föräldrar, Levi kommer hit några timmar. Det ska bli roligt men jag är väldigt glad att David är hemma, annars skulle jag nog inte våga tahand om båda samtidigt.

onsdag


Den här veckan har varit så skön, härligt väder varje dag! Så även idag har jag och Elsy varit ute och gått. Pappa har också varit förbi en snabbis, jag tycker om sånt. När folk ringer och frågar om dom får komma förbi, sådär oväntat bara.

Nu ska jag försöka träna lite mage och rygg, får se hur mycket magen orkar med. Ska dock bara träna här hemma, men träningskläderna ska på. Senare ikväll blir det "hejdå fika" för Pontes på café göteborg.

Trevlig kväll.

Vänner



Både läkare och sköterska tyckte att Elsy hade blivit betydligt finare i ansiktet. Nu ska jag bara ha lite is i magen så trodde dom att skorporna skulle ramla av vilken dag som helst. Själv håller jag bara tummarna!

Sedan träffade jag Hanna, Pontes och Caroline. Bara en snabbis men lika trevligt för det, jag har verkligen helt fantastiska vänner. Caroline bor i jönköping och är bara hemma på snabbvisit. Pontes bor i portugal men har varit hemma ca 5 månader, på torsdag åker hon tillbaka. Det jag vill ha sagt är att det inte spelar någon roll hur länge vi är ifrån varandra, det är ändå alltid lika naturligt och självklart när vi ses. Så jag ska skatta mig lycklig, det gör jag. Tjing.

Alla hjärtans dag

Godmorgon!
Jag ska snart gå iväg med Elsy mot ålidhemsvårdcentral. Jag tror att vi har fått umeås allra bästa distriktssköterska till Elsy, jag ringer ju rätt ofta och hon lyssnar alltid och man behöver aldrig känna sig dum. Igår ringde hon till och med på morgonen för att höra hur det var med Elsy och hennes utslag. Det har ju varken blivit bättre eller sämre, men jag ville ändå att hon skulle ta en titt på det. Så hon fixade så både hon och en barnläkare ska titta på henne idag så att jag kan känna mig lugn. Alla plus i världen till henne.

Vi ska även ta kort till tidningen idag och jag ska försöka hinna möta upp Caroline en snabbis. Men efter det då ska jag bara mysa med David och Elsy. Hoppas alla ni får en underbar dag och att ni tänker lite extra på era nära och kära.

webcam



I väntan på att Maja ska komma tar vi lite kort med webcam, finns ju typ inga kort på oss tillsammans. Som sagt Maja ska komma hit sedan ska vi ut och gå en sväng. Känns fint, var ett tag sedan vi umgicks nu. Så vi har lite att ta igen.


Soliga söndag

Idag gick jag upp sent, med all rätt. Elsy höll mig vaken till 06.00 ungefär, stackarn bara skrek och skrek. Hade förmodligen ont någonstans. Märkte dock att det finnt en fördel att vara vaken hela natten, det är att man inte behöver lyfta ett finger under dagen. Finaste David har skämt bort mig idag. Så istället för att dona i hemmet, har jag varit ute på en lång promenad i det härliga vädret.

Mötte upp med en arbetskamrat från frukten också och fick en liten gåva i from av ett presentkort på BabyProffsen för 700kr, så nu ska jag dit och se vad min lilla tjej ska få för roligt. Först ska bara bilen fixas... Tusen tack till mina arbetsakamrater!!


Små barn



Det har verkligen varit full rulle här hemma idag, David har haft en massa vänner här som hälsat på. Elsy är som vanligt populärast i våran familj och har idag gått från famn till famn. Nu under kvällen har Adam, Jonna, Dejen och Anna varit här, pojkarna trollade med kort och kvällen avslutades med alfapet. Jag och David förlorade BIGTIME.

Anna blev moster ikväll också, och jag blev helt till mig när jag fick se bilden på hennes systers barn. För det får mig att tänka på min förlossning och min lilla tös, känns helt overkligt att hon funnits hos oss i fem veckor samtidigt som jag inte kan tänka mig att hon inte funnits längre än så. Jag är så sjukt lyckliga för våran lilla tjej, hon gör min dag varje dag. Sedan är Jonna höggravid och jag blir så lycklig när jag tänker på att hon och Adam snart ska få samma gåva som vi fått. Jag hoppas deras bebis vill titta ut snart! Det är den mäktigaste känslan någonsin att få se sitt barn, vara med sitt barn och älska det gränslöst.

Nu ska jag hämta upp lite tvätt, godnatt vänner.

Utmaning.



Det står jag inför, har precis kommit in efter en promenad fram och tillbaka från BVC. Var där för att jag ville att några kunniga skulle kika på Elys ansikte. Dom tyckte det såg väldigt jobbigt ut för henne, även barnläkaren kom för att titta på henne. Domen blev att jag måste sluta med mjölk produkter. Yes, dom tror att lillan reagerar på mjölk. Vi kör på test två veckor, blir det bättre får vi fortsätta ett tag till. Blir det värre ska jag höra av mig omgående. Två salvor har jag även köpt som ska smörjas in dagligen. Hoppas verkligen att det blir bättre snart.

Nu ska jag städa, förstår inte vad jag och David gör om dagarna tycker jag städar varje dag och ändå ser det förjävligt ut varje morgon. Ikväll kommer i alla fall Davids familj på besök och middag, mysigt. Undra vad vi ska hitta på att äta. Måste fara och handla imorgon!

Gåvor



Detta har lilltjejen fått idag, Märtha kom förbi med klänningen och strumpbyxorna och den fina filten har mamma gjort. Mamma har även broderat in Elsys namn på överkastet. Tackar tackar.


En månad

Dagen har spenderats på mariehem, jag och lillan gick för att hälsa på Oskar och Levi. Vi blev bjudna på bullar, gott gott. Vi fick även träffa Emelie om än bara en liten stund. På vägen hem gick vi även förbi BVC för att väga och mäta Elsy hon blir ju en månad idag. Så nu får jag sluta räkna veckor. Hon går iallafall upp precis som hon ska. Sedan gick vi hem och nu är vi båda mätta och belåtna. Ikväll kommer Adam och Jonna hit för att se fotboll, det ska bli trevligt! Då ska vi bjuda på super god och enkel glass man kan göra hemma.


Skorv


Såhär ser mitt stackars hjärta ut. Fast det är nog inte så synd om henne, tror inte att hon känner av det någonting. Men som ni ser är det inte bara hormonplitor/mjölkplitor längre. Mellan ögonbryn är det som fullt med gula skorpor. Har ringt till BVC nu och väntar på att dom ska ringa upp. Har försökt läsa mig till det på internet och tror det rör sig om Skorv, inget allvarligt. Men det ser ju mäkta oskönt ut, ska höra hur man på bästa sätt kan få bort det.

du och jag



Kanske bara lägger ut bilder på denna tös, men jag kan inte stirra mig less. Och det är ju så jag spenderar mina dagar, med henne! Från morgon till kväll och från kväll till morgon, min älskling.

Lycklig

Dom som såg mig igår fick sig säkert ett gott skratt men det bjuder jag på. Efter att jag lämnat bilen hos mamma för att gå hem, ville jag springa/jogga och det gjorde jag. Med täckbyckor ochh täckjacka, stor halsduk och handväska. Kände mig som en idiot, men som en lycklig sådan. Kan inte riktigt beskriva hur det känns att "få tillbaka" sin kropp. Visst kunde man vara ute och gå när man var gravid och springa med för den delen. Men man var alltid lite orolig, fick se sig för ordentligt, passa så man inte skulle falla. Man skulle hela tiden vara så förbannat försiktig. Äsch det går inte att beskriva, jag älskade att vara gravid men jag älskar ännu mer att ha min lilla bebis utan för magen och känna att jag är jag! 3kg kvar och nu är det inte så kallt ute så jag och Elsy ska snart ut på långpromenad.

Middagar



Igår var vi bjudna till mamma på melodifestivalskväll, vi åt middag och godis. Jag tyckte att Loreen och Thorsten var bäst. Ikväll ska vi istället till min pappa på familjemiddag, det lär bli trevligt och skrikigt. Är ju hela fem små barn som ska med, tvillingarna och Tilda på 1,5år, Levi 6månader och Elsy på fyra veckor. Är lite varmare idag också, underbart! Ska promenera till mammsen snart och hämta bilen. Trevlig dag ni fina.

Snor



Det är så jäkla synd om lillan, hon äter alldeles för fort. Så fort att hon inte hinner med att svälja all mjölk, istället fastnar mjölken bak i näsan och gör att hon blir super täppt. Låter så himla jobbigt för henne, för två dagar sedan drog jag ut en 2,5cm lång kuse/snorlåska hur hennes näsa. Min stackare.

Fredag

Blev inget kort igår, dom hade fått vattenskador inne på Sandro. Vi ska dit 14/2 istället. Idag blev jag väckt av Oskar och Levi som kom förbi, dom kom med muffins sånt gillar jag! Annars har jag precis städat lite och väntar nu på att David ska komma hem och tahand om lillan så jag får gå på en motions runda. Vill inte ta med lillan eftersom det är så kallt. På BVC säger dom att man inte ska ta ut dom om det är närmare -25grader.

Sedan är det visst helg, veckorna går så sjukt fort.

tattoooo


Mormor och Elsy på BB.

Åh, sitter och tittar ut svalor och funderar hur jag ska föreviga min lilla tös på kroppen. Var ju flera år sedan jag tatuerade mig nu och Linda Pontes kom med den briljanta idén att vi ska tatuera in varsin svala. Vi som hållit ihop 16år, det gör jag gärna. Alla får välja sin egna svala så ingen kommer ha likadan som den andra. Tror dock inte att alla tjejer kommer göra en, men jag, Caci och Pontes är på iaf.

Sedan funderar jag på hur jag ska föreviga lill Elsy på kroppen om det blir namn, personnummer eller hand/fot. Måste ju tänka på att det kan bli fler barn och då vill jag ju gärna ha dem också, lutar just nu mot personnummer. Undra vad min karln ska tycka om att jag ska göra två tatueringar till, tur han älskar mig vilket som!

Jag får fundera vidare men nu fick jag lust att göra dom på stuts, så som jag alltid vill när jag får en idé i skallen. Idag ska vi iallafall ta kort till tidningarna VK och VF. Pappa ska komma förbi och försöka hjälpa mig med däcket till blilen, skulle verkligen vilja fixa det idag så jag kan åka till min moster ikväll på syjunta.

Myskväll

Dagen började sämre än vanligt, jag och Elsy skulle ta bilen till BVC men fick tänka om. PUNKA, tur att jag allt som oftast är ute i god tid. Numera väger iallafall lillan 4015g och är hela 54cm lång, det går verkligen undan. Det är så skönt att få åka till BVC och höra att hon går upp som hon ska och att få svar på alla funderingar man har. När vi väl var på vårdcentralen så besökte vi Elsys farmor som jobbar i byggnaden. Hon blev glad och visade stolt upp sitt barnbarn för alla hennes arbetskamrater. När vi kom hem tog det inte lång tid innan det knackade på dörren, Eleonor mycket trevligt! Nu har jag och David precis käkat middag, snart ska vi ta en kortare promenad eftersom det är så kallt ute. Sedan blir det film och myskväll. Pussåhej.

RSS 2.0