Fara mot fars far

Är i skrivande stund på väg till övik och Elsys farfar, vi tänkte spendera natten och morgondagen där.


Tiden...

För mig är tiden en väldigt viktig sak, jag avskyr att komma försent. Jag tycker man ska komma i tid, självklart kommer man sent ibland. Men då kan man åtminstone höra av sig. Vet inte hur många gånger jag och David har "bråkat" om detta. Han tycker nämligen det är onödigt att stå och vänta 20minuter på andra vilket jag så gärna gör. Men nu ber jag om ursäkt

För Jag lyckas för tusen alltid komma sent inte ringer jag och berättar att jag blir sen heller. Fy skäms på mig och en bättring på det tack!

Bjuder på två bilder på mig och världens bästa mamma, vi har sprungit blodomloppet.


Sömn

Jag har varit vaken sedan 5.00, har försökt somna om men varit på tok för pigg. Äntligen har Elsy vaknat efter nästan 11 timmar.

God morgon och ha en bra dag!


Att njuta

Att Elsy har stora kinder kan ju inte någon gå miste om, jag älskar hennes kinder. Att pussa och trycka in näsan i är så mysigt att det är löjligt. Något annat med hög mys faktor är att ligga bröst mot bröst. Elsy har aldrig gillat det speciellt mycket, så när det väl sker blir jag helt salig. Ofta i dessa stunder stänger jag av allt annat, slår av tvn, skiter i telefonen och kopplar bort David och njuter istället fullkomligt av mitt lilla barn. Känslorna som då kan bubbla upp är många och övermäktiga. Älskade barn!


Bästa

Idag började vi dagen som vanligt med en härlig sovmorgon, 11.00 gick vi upp för att bada lillskiten. Sedan tog vi en promenad till Davids mamma, vi låg ute i gräset och njöt. Sara kom förbi och drog med oss hem till henne, där hon bjöd på kaka och prat. Jag fick även ett par örhängen av henne, eftersom jag är en mamma. Så fint!

Självklart har jag även varit och firat min mamma! Elsy har firat mig genom att vara så lugn, snäll och glad man bara kan vara. Älskade unge!

Kort och gott, bästa dagen på länge!


Morsdag

Min första morsdag som mamma har varit alldeles perfekt. Så ska den även avslutas med en sovande bebis intill sig och Sagan om ringen på tv! Natti


Lördag dagen lång

Jag och Elsy var bjudna på dop idag. Det var min vän Malins son som döptes, både han och Elsy skötte sig exemplariskt. Det var verkligen ett fint och trevligt dop, nu längtar jag efter Elsys.

Resten av dagen har jag umgåtts med familjen, middag hos mamma och sedan ESC hemma hos Emelie och Oskar. Nu är vi hemma och ska se omröstningen!!

Här har ni gullpojken Hans Erik Liam. Även bilder på Elsy (såklart)


Tryggare kan ingen vara

Elsys kompis Liam döps idag, Elsy sover. Jag äter fika i massor!


Förändring

Folk gör sig ofta en liten förändring sommaren till ära, ofta ljusas håret upp. Sommarfräscht liksom.

Jag är inte sämre, jag kan också göra en förändring. Kör dock på en mörkare mer mystisk look. Behövde verkligen en förändring har känt mig så fruktansvärt tråkig på senaste.

Nu ska jag sova för imorgon kl 11.00 ska jag och några vänner traska mot ängarna och se brännboll, säkert ensamma om det..


Jobbigt

Det där med att vara ledig om dagarna kan va riktigt jobbigt, typ som idag.


Puss

Kladdigt är gott del 2.


Mat

Kladdigt är gott! Imorgon blir det blåbärspure.


Klänningar

Jag är väldigt nöjd, har varit ute och sprungit. Gick väldigt bra och var super härligt, plus på det och en guldstjärna till mig.

Har även varit på stan idag, på jakt efter en klänning. Har så mycket roligt som kommer fram över, dop till helgen till exempel. Känner att jag vill unna mig en klänning, får se om jag hittar någon. Även Elsy ska få en ny och fin klänning känns en aning enklare..

Nej, nu tänker slå på en film och mysa ner mig i soffan tillsammans med lillskrutten.


Nytt skal

Tänkte göra reklam för casetagram, har precis hämtat ut mitt skal till mobilen. Roligare än en färgat helt klart!


Frukt är gott

Denna söndag har jag som så många andra tillbringat med att städa och göra fint. Jag älskar att ha städat och fint här hemma, trivs så hemskt mycket bättre då.

Vi kan i alla fall slå fast att lillan inte tål mjölk. Dom senaste dagarna när hon fått ersättning har hon blivit jätte irriterad i huden, blir röd och flammig. Nu vågar jag inte ge mer eftersom det bara blir värre och värre. Helt plötsligt är vi på ruta ett igen. Ska ringa till BVC imorgon och höra om dom har några tips.


Fotbollslycka

Igår såg jag och David skräckfilm, det tyckte jag var läskigt tills jag såg Champions League finalen.

Chelsea vann och det känns fantastisk, trodde inte att fotboll kunde göra mig löjligt lycklig längre men där hade jag fel. Jag tror nästan jag fått en kändis crush på David Luiz. Elsy är också glad men nu ska vi sova. Godnatt

 


Fredag med pizza

Matstolen till Elsy var verkligen ett bra köp, nu kan vi sitta tillsammans vid matbordet. Ge Elsy en leksak så är hon hur nöjd som helst, hon vill verkligen vara med nu. Ligga ensam på golvet är något som absolut inte duger längre.

Idag lagade jag och David pizza ihop stackars Elsy låg på golvet och skrek. Det gör lite ont i mig när hon skriker men samtidigt kan vi inte hela tiden larva oss framför henne. För hon skriker bara för att hon vill ha uppmärksamhet, så fort vi böjer oss över henne eller gör något larvigt ljud börjar hon skratta och le. Tolka mig inte fel nu, vi låter henne inte ligga och skrika dagen lång men ibland behöver även vi ett liten paus.

Nu har jag i alla fall stängt in mig i sovrummet, David tar hand om Elsy och jag får lite egen tid. Tänkte spendera den med att läsa bok, Svärdet och spiran. Senare blir det myskväll här hemma. Trevlig kväll.


 


Stol för stor

Idag har jag köpt en stol till Elsy, på en sekund gick hon från liten till stor.

 


Flaska, hem och bild

Lite update. Elsy tar flaska ibland, kraven är att det är vanlig ersättning med mjölk och att det är jag och inte pappa som ger. Hon blir mer bestämd för varje dag som går. Är lite klurigt det här med ersättningen, vi testar nu att ge henne ca 60ml per dag. Hon har blivit lite sämre i hyn igen, inte mycket men nog för att man ska börja undra. Jag håller verkligen tummarna för att det ska gå över, att hyn blir fin i hyn, att hon tål mjölk.

Jag har spenderat stora delar av dagen utomhus med min lilla tjej idag, har varit så fruktansvärt härligt väder att jag aldrig ville gå in. Vi har även varit och hälsat på Malin och Liam, det är alltid lika trevligt. Malin har så fint hemma hos sig att jag alltid blir lite avundsjuk men även väldigt inspirerad att själv fixa här hemma, och det är bra. Tror bestämt att jag ska svänga förbi svenska hem imorgon och titta på lite möbler. Ska ändå till barnenshus och köpa en matstol till Elsy. Nu ska jag hoppa i säng.

En bild på lilla Elsy när utslagen höll på ge vika förra gången.


Bekantat sig

Igår skrev jag ett brev till Kristina, hon är tydligen en granne.


Balans

Idag fick jag sätta vännerna åt sidan och lyssna på mitt inre. Jag ställde in myskvällen och cyklade till iksu för att träna, den var nog smart för nu mår jag bättre och är mer mig själv. Träning är viktig för mig och när jag inte får träna mår jag inte bra, egentligen är det inte svårare än så. Ändå tycks det så svårt att hitta tid att träna, det är inte lätt att få ihop det med bebis, plugg, vänner och diverse sysslor.

Nej, nu gör jag natt och hoppas på en bättre dag imorgon!


Barnvakt

Idag gjorde jag morgon väldigt tidigt för att vara barnvakt åt världens bästa Levi, det gick hur bra som helst eftersom Elsy sov under hela tiden (och fortfarande) Äntligen fick jag riktigt rå om lillkillen igen.

 


Kärlek

En sån här dag spenderar man helst inomhus tillsammans med någon man älskar. Jag har spenderat min med Elsy, hon har varit världens gulligaste och socialaste flicka idag men blivit riktigt arg om jag inte haft fullt fokus på henne. Ja, hon börjar bli en krävande liten flicka.

När regnet lagt sig och solen nästan vågade sig fram gick jag en promenad till mamma och Adelie. Det var mysigt och något jag verkligen behövde.

Min måndag har varit bra, min familj är mer än bra. Jag är lyckligt lottad som har den, som har David och våran fina dotter!


Fläcken

För er som inte sett kala fläcken, varsågod här är den. Beskåda, beundra!


God eller dålig

Jag väljer dålig morgon för jag är så galet trött, ögonen svider när jag sovit i smink. Elsy har hållit mig vaken till och från hela natten.

Nu har hon fått mat och håller på somna, så nu slår jag av mobilen i hopp om att få sova några timmar.


Fin

Jag har inte gjort något värt att nämna idag, så ni får bara en bild på mina finaste.


Fuck you, nästan

Adelie: Elsy pekar nästan fuck you

Jag: jaha..eh ja. Hon kan

Adelie: fast med fel finger bara

Ida: ah, okej

Adelie: nu gör hon det igen

Ida:

Adelie: om hon tar ner dom andra fingrarna bara

Så från mig till er fuck you och god natt


Systrar på vift

Jag och syster tog en promenad mot nolia för att se David spela match. Det blåste friska vindar minst sagt, men trevligt ändå. Till och med Adelie tyckte det var roligt fast hon hatar fotboll.

Hon pratade högt för sig själv, precis som på tv sa hon. Så jag fick mig en egen sport kommentator.


Som mamma

När jag var liten kallades jag fotbollen av mor och far, jag var rätt rund och go. Elsy verkar följa i mina fotspår 6655g väger hon och är 64cm lång.

 


Fredag och helg

Hej, hoppas att vi slipper regn idag. Har planerat in en promenad med Sanna innan jag och lillan ska till BVC, så skulle vara skönt om det kunde vara uppehåll. Vad tror ni lillan väger? För en månad sedan vägde hon 6012g, jag gissar på 6530g.

Jag och David ska ha fin besök över natten, min syster Adelie ska komma och sova över. Roligt för henne och roligt för oss. Vi är bjudna till växtholm på mat sedan åker vi hem och ser Harry Potter, fredagsmys! Trevlig dag alla.

Elsy har hittat sina fötter, tydligen jätte kul.


Bebisar, städning och sång

Idag är det torsdag och imorgon är det fredag och helg, igen. Veckorna går så fasligt fort, har till och med tappat räkningen på hur många veckor lillan är. Trodde aldrig det skulle ske.

Idag tog jag en promenad tillsammans med Jonna. Vi pratade om flickorna, dessa olika flickor. Annars har jag passat på att städa medan Elsy har sovit. Hon har nämligen blivit så kelsjuk lilltjejen och vill alltid vara nära i vaket tillstånd. 

Nu ska jag mysa lite med familjen innan jag cyklar till tegskyrkan, Julias kör ska sjunga. Hade

 


Pengar och käk

Jag måste sluta gå på stan, har köpt alldeles för mycket på senaste. Idag blev det en jacka igår nya solglasögon. Så nu sätter jag köpstop på mig själv fram till nästa månad.

Kvällen har i alla fall spenderats hos Hanna med tjejerna. Vi trotsade regnet och grillade, det var det värt.


Fyra månader

Nacken är stabil. Hon greppar efter saker med händerna. Blåser bubblor med munnen. Vänder sig från mage till rygg. Har en kal fläck bak på huvudet. Har många veck som måste rengöras. Har börjat skratta. Är nyfiken. Är vaken om dagen och sover på natten. Tycker att det är tråkigt att ligga i vagn. Älskar att bada och skvätta. Tar inte flaska bara bröst. Har blå ögon. Mörkt hår.


Blåsa bubblor

Vädret, så fantastiskt glad jag blir!

Det var lika trevligt på föräldragruppsträffen idag som förra gången. Det är härligt att se bebisarna titta in varandra, några blir som galna och vill känna, nypa och äta på varandra medans andra (läs Elsy) inte bryr sig ett skvatt. Jag tror verkligen att det är nyttigt att gå på dessa träffar, jag blir så glad och lugn efteråt. Elsy var den enda bebisen som var vaken hela tiden, så efter sång, träning, bubblande och ta in allt nytt har hon nu lagt sig till rätta för att sova.


2011-05-07

För ett år sedan tryckte jag upp en "sticka" med kiss på i Davids ansikte. Istället för att bli äcklad kramades vi. För två skulle bli tre.


Skratt, kramar, tårar och skrik

Jag är slutkörd efter en lång härlig men påfrestande dag. Jag har sovit dåligt och Elsy är till och från helt otröstlig. Att hon grinar kan jag ta, men när hon gallskriker samtidigt som hon grinar och är totalt otröstlig så gör det ont i mammahjärtat. Men nu snuttar hon bröst och är riktigt nöjd, skönt.

Har i alla fall även varit ute i solskenet idag, Hanna och Linda plingade på dörren och vi gick surrandes till Ica maxi och tillbaka. Jag är så glad att dom är hemma igen, plus på det!

Imorgon är det föräldragruppsträff igen, det är även lillans fyra månadersdag. Tiden går fort och om två månader börjar jag jobba igen, har rätt blandade känslor inför det.

Bjuder på en bild från igår, Levi i Elsys hårdlift och med Elsys napp.


Lite för sig själv

Klockan är 10 över åtta och jag har redan varit ute och sprungit, nu äter jag en väl förtjänst frukost och ser på gossip girl. Älsklingarna ligger fortfarande och sover. Ibland är en "egen" morgon så fantastisk, som idag. Lite egen tid är bra att ha och i mitt fall ett måste. Hoppas ni får en bra dag. Puss


Sen lördag

Dagen har varit lång men väldigt bra. När jag vaknade ville jag bara dra täcket över huvudet och sova bort denna gråa snöiga dag. Men Hanna ringde och drog med mig på loppis, sedan färgade vi hennes hår. Mamma kom på spontan besök och David gjorde pizza till middag, lyxigt säger jag. Sedan kom Jonna, Adam, Jamila, Anna och Dejen förbi. Små flickorna fick äntligen träffas igen och kika in varandra. Dom är som natt och dag.

Nej, dagen har verkligen varit tipp topp och som pricken över i:et vann Chelsea Fa cupen.

Har för övrigt ett jätte sug på att börja träna ordentligt, hoppas jag kan komma ut och springa imorgon. Har blivit ett uppehåll sen David var i London, så ändring på det tack.


Matkoma

Vädret suger, känns som att lillan gör rätt i att sova bort dagen.


Klipp

Jag är nyvaken, är så otroligt härligt med en kortare tupplur mitt på dagen. Vaknade av att Elsy skrek som en galning efter mat, men lika bra var det. Snart kommer lite vänner förbi, mys.

Hanna kapade mitt hår idag, låg rätt rejält med hår på golvet när hon var färdig med mig. Men jag är riktigt nöjd, har ju faktiskt en frisyr nu. Så tack till Hanna! Är väldigt lyxigt att ha en kompis som är utbildad frisör. Här får ni en gammal hederlig toabild av mig och frillan. Trevlig kväll


Hanamontana

Jag har varit med Hanna idag, kikade in hennes fina lya. Imorgon ska Hanna vara snäll och ta sig an mitt hår, det behövs verkligen. Vi hade även tänkt baka till våra vänner, som kommer hit imorgon kväll.

Fett ps. Lycka på att Hanna är hemma och lycka att Linda kommer hem på söndag! Då har jag några att umgås med på dagarna, medans annat folk jobbar. Är så sjukt lyxigt att vara mammaledig, är redan lite avundsjuk på David som ska vara hemma i sommar när jag jobbar. Ds

 


Skor

Köpte nya skor idag, var precis ute med lillan och gick i dom. Så nu väntar jag på skavsåren som brukar infinna sig.

 


Mår illa

Vi har möblerat om i sovrummet eftersom Elsy numera sover i spjälsängen, inte i vaggan. Det ekar tomt där inne. Har tänkt fixa en liten läs hörna, med fåtölj och litet bord. Men tycker att mios fåtöljer för 19.000 är lite för dyrt, så det lär dröja.

Annars mår jag illa, både idag och igår. (inte gravid) drygt är det, jag blir less och arg på allt förutom lilltösen. Hon växer så det knakar snart har hon växt i sina Chelsea kläder, snart....


Choklad

Jag har börjat äta mjölkprodukter igen. I fem dagar har jag ätit det, lillan är lika fin som vanligt och verkar inte få magknip. David kom hem med choklad, som jag längtat.


Två

Två helt underbara flickor, mina små.


Amma i sol



I skrivande stund sitter jag och ammar min dotter. Vi ska snart ut och gå i det soliga majvädret. Min mobil strejkar förtillfället, eller blogg appen strejkar. Men förr eller senare går den till sig hoppas jag. Då kommer lite bilder från valborg.

David väckte mig och Elsy imorse genom att plinga på dörren kring 07.00, men det gör inget vi är mest glada över att han är hemma igen. Dock har han mycket plugg idag, så blir varken att åka till övik eller att umgås speciellt mycket idag. Men ordningen är återställd.

RSS 2.0