Tisdag

Vet ni vad som är lyxigt? det är att sitta med världens finaste barn i famnen, ett barn som kollar in dig samtidigt som du kollar in henne. Hon är bäst min dotter, till och med när hon grinar och håller mig vaken om natten. Helt klart bäst.


Ibland tittar hon på sin far också.

Vi har iallafall hunnit med en sväng på stan idag och en promenad, träffade Jenny en snabbis! Sedan har även mamma varit förbi en sväng för att hälsa på mig och Elsy. Nu vankas det snart lunch/middag. Senare blir det att titta på topmodel sverige. 12kg har jag gått ner så 4kg kvar till start vikten.





Härliga måndag

Godmorgon världen. Idag är jag glad och så otroligt taggad på livet och på att komma tillbaka till samma form som jag hade innan jag blev gravid med Elsy. Var ute på en riktigt lång promenad igår och det gick super bra, inte ont för fem öre. Så nu ska vi ut och gå igen, jag har till och med slängt på mig mina träningskläder. Ska ställa mig på vågen senare idag också ska bli spännande, senast jag vägde mig var två veckor sedan och då hade det trillat av mig otroliga 10kg på en vecka. Tror inte riktigt det går i samma fart nu. Plus att jag inte ska stirra mig blind på siffror, huvudsaken är att man är nöjd själv.

Längtar extra mycket efter att köpa gymkort och börja gymma igen. Men har sagt att jag ska vänta 8veckor så att jag är säker på att jag är ordentligt hel.

PUSS OCH HEJ!

17minuter


Om 17minuter blir Elsy tre veckor exakt. I veckan har hon börjat med napp, men den duger bara ibland. Dagen till ära fick vi iallafall besök av Emelie och Levi. Och Levi är såklart lika glad som alltid!

från förr

Hittade Carolines gamla blogg och fann lite bilder från förr, känns så sjukt som i ett annat liv. Men blev helt lycklig av nostalgi. Här får ni ett smakprov.



Nu är jag mamma.
Godnatt

fredagsmys


Titta våran lilla tjej, hon har fått massvis med finnar. Eller mjölkplitor som det kallas. Hela ansiktet, blir ännu värre när hon blir varm. Som tur är så bryr hon sig inte alls, mest jag och David som tycker det ser så hemskt ut. Men hon är fortfarande världens finaste.


Just nu ligger hon såhär och sover, vi har varit ute och gått och hon ligger i hårdliften och sussar sött.


Här är jag, trallala. Titta på min hand, den har fått på sig förlovningsringen igen. Nu väntar jag på David ska komma hem med paprika och godis så jag kan börja med maten. Sedan blir det familjemys.

mys

Just nu ligger vi såhär och vilar, det är lycka för mig.

Onsdag



Idag har jag och Elsy haft fin besök av Malin och hennes lilla Liam. Det var mysigt vi pratade mest barn och dylikt, jag är så väldigt glad att jag lärde känna Malin. Sedan så var jag och David förbi BVC för att mäta och väga våran tös, hon har gått upp till 3755g och är numera 53,5cm lång.

Mot teg


Eleonor och Elsy.

Såhär tidigt har Elsy och jag nog aldrig stigit upp, iofs så sover fortfarande Elsy men hon är påklädd och klar för dagen. Jag ska nämligen till tandläkaren, jag hatar vara hos tandläkaren. Kommer nämligen alltid hem med dåligt samvete. Är även nervös eftersom det bara är jag och Elsy som ska åka i bilen, alla gånger vi har åkt bil har jag suttit bak med Elsy och sett att hon mår bra. Inte idag. Annars kräktes hon idag också, fjärde gången i hennes liv. Bara sprutade mjölk, tror hon fick ut allt jag fick i henne i morse. Så nu börjar hon förmodligen skrika efter mat när jag sitter i tandläkarstolen. Tog tempen på henne i morse också för hon kändes så varm, det var tack och lov falskt alarm.

Mammaledig

Jag och Elsy har precis stigit upp, sitter och äter frukost och inser att klockan snart är halv två. Tokigt, men så är det att ha småbarn förmodar jag. Igår var iallafall Elsy vaken i stort sett hela dagen, och sov nästan hela natten förutom när hon vart hungrig och ville ha mat. Snart ska vi gå en promenad till Ica berghem och fylla på kylskåpet. Pappan i huset är på universitetet för idag börjar han skolan.

Två veckor




Och Elsy har fått en vacker dubbelhaka som jag mest vill pussa på hela dagarna- Idag ska jag och Elsy gå på våran andra promenad, hoppas att det ska gå bättre än sist. Det tror jag.

Fredag



Igår var det en väldigt bra dag. Jag vaknade av att min kära syster och hennes lilla familj kom på besök, det var mysigt. Min pappa kom också förbi och hjälpte mig och David med lite möbler. Nu är det barnsäkert i lägenheten! Även Julia tittade förbi en snabbis för att säga hej till oss och Elsy.

Klockan sju var vi bjudna till Linda på kalasfika och världens finaste vänner gav Elsy en hel korg med barnsaker. TACK TACK TACK! Sedan for David och jag förbi Ica och köpte chips, kvällen avslutades i soffan till Johnny English.

Idag ska Eleonor komma förbi en stund på dagen, sedan kommer Davids vän Dejen. Plus att jag hade tänkt försöka bada lillan igen. hejhej

Min duktiga tjej

Allt gick bra idag när BVC kom förbi, det var mest prat men dom vägde även lillan. Hon har gått upp till 3690g, mammas duktiga flicka. Så sedan vi kom hem från BB har hon gått upp lite mer än 300g. (dom går nästan alltid ner lite efter födseln, så även våran tjej som vägde 3378g när vi for hem från BB och 3505g när hon föddes) Dom har två veckor på sig att ta sig tillbaka till sin födelsevikt, det klarade Elsy galant.

Vår lilla familj var på Ica Maxi idag för att köpa lite mer blöjor och dylikt, det var skönt att ta sig ut en stund. Har fortfarande ont, så försöker ta det så lugnt som möjligt så att jag kan läka fortare. Annars har David precis lagt sig för att sova, själv har redan sovit två ggr under dagen. Sömnen blir minst sagt lite ruckad när man får barn. Nu väntar jag bara på att Elsy ska vakna så att jag får amma henne, mina bröst håller på sprängas.

Sedan ramlade ju navelstumpen av i morse mellan 06.00-06-30. Mycket skönt, nu ska det bara hållas rent!


Morfar och Elsy.

Nojig mamma

Nu har jag ringt mitt första samtal angående mitt barn till sjukvårdupplysningen, kommer förmodligen bli många många fler. Ringde iallafalla ang navelsträngen som ska ramla bort, kommer lite blod från den och jag ville veta om det är normalt och tydligen så.  Imorgon kommer iallfall BVC hit på hembesök så dom ska få kika på den också. Jag hoppas den ramlar av imorgon den börjar lukta lite nu.

Min bättre halva är på fotbollsträning så jag har Elsy alldeles för mig själv, vardagslyx.


finaste

Igår fick jag träffa Emelie, Oskar och lilla Levi igen. Lilla Levi är inte liten längre utan stora Levi. Vi åt middag hos mamma sedan lite senare kom även pappa och Susanne. Mysigt mysigt. Jag ställde mig på vågen och 10kg har ramlat av mig sedan lillan tittat ut.

Vi har börjat landa här hemma och fått lite rutiner, eller rutinerna är att lyssna på Elsy. Vi gör allt efter hennes behag. Nu vill jag bara läka helt så att jag kan börja gå ut och gå promenader med lillan, just nu får jag svin ont om jag går längre än 40meter åt gången typ. Det är lite drygt, men samtidigt får man mycket tid att bara ligga i soffan och mysa med henne!

Nu sover hon i vaggan.



Första veckan

Ikväll blir Elsy en vecka. Känns sjukt, känns som om förlossningen var igår samtidigt som det känns som i ett annat liv. Hon är väldigt duktig, hon bajsar och kissar. Äter, rapar och skriker. Men för det mesta är hon en ängel. Igår tog hon sitt första bad, jag var nojig men David stabil. Det gick bra Elsy njöt, men tyckte inte om att behöva stiga upp och torka. Just nu ligger hon iallafall och sover brevid mig i soffan. Hon är även vaken mer på dagen nu, så förhoppningsvis börjar hon sova om nätterna snart! :)

Elsy är väldigt populär också, alla vill vara med henne. Idag kommer bonusmormor för att lukta och hålla henne. Morfar med såklart.


Moster Adelie tycker att Elsy ser ut som en prinsessa och förstår inte riktigt hur jag och David kunde få henne.

Jag älskar er.


förlossning

lite bilder från några jobbiga 36 timmar.




En snabb version
Natten mot fredag gick mitt vatten ca kl 3.45
Fredag kl 8.15 var vi inne på förlossningen för en kontroll, allt såg bra ut och efter ca 2 timmar fick vi åka hem. Vi skulle invänta värkarna. Som aldrig kom. Lördag kl 8.15 var vi inne igen för ytterligare kontroll. Allt såg bra ut men vi fick stanna och jag fick ett piller som skulle hjälpa livmodertappen att mjukna upp. Kring 11.00 vart jag igångsatt med dropp, och efter några timmar kom mina första värkar, i början tyckte jag inte alls det var farligt men fram mot kvällen var värkarna nästan outhärdiga men eftersom min kropp inte sammarbetade och öppnade sig fick jag inte ta ryggbedövning. Kring tio när jag var helt slutkörd bestämde sig personalen för att ta bort droppen och ge mig morfin så jag skulle kunna sova någon/några timmar och få nya krafter. Värkar försvann dock inte och efter två timmar fick jag "bricanyl" det hjäpte då kom bara värkarna två ggr i timmen och jag kunde somna där i mellan. Tre timmar senare vaknade jag igen och två timmar efter det kring 6.00 satte dom igång mig med dropp igen. Denna gång med större resultat under mina 5timmars vila hade jag öppnat mig 2,5cm och efter två timmar med dropp var jag öppen fyra. Och jag fick bedövning! Det mest värda någonsin det var som om jag fick nytt liv. Efter det gick det hela bra, varje timme var jag mer och mer öppen och kring kl 19.00 kom mina krystvärkar. En timme senare var lillan född, och jag var mamma. Det var onekligen den värsta smärtan jag upplevt men jag hade föreställt mig det ännu värre. Men med den belöning jag fick skulle jag göra om det 1000ggr om. Hon är det allra vackraste och underbara jag någonsin skådat. Och det känns som om livet fick 1000ggr större mening. Jag älskar henne mer än allt, det går inte att sätta ord på. Så mina vänner, det får ni uppleva själva. Helt obesrklivligt.

det närmar sig

Idag är det sju dagar till beräknad förlossning en liten vecka. David ligger och sover, själv är jag sjukt trött men kan inte somna. Idag har David lovat att vara med mig hela dagen, eftersom jag är för lat för att göra något blir det förmodligen Lost maraton och tv-spel hela dagen.

En bra dag



Idag har jag spenderat några timmar med finaste Linda Pontes. Du är underbar och det känns så bra att ha dig hemma igen! Vi pratade mest om allt och alla. Så som man ska.

Sedan nu under kvällen har Adam och Jonna varit förbi, vi spelade sällskapsspel. Mycket trevligt! Nu ska jag och David se lost sedan blir det sängen för imorgon måste jag vara pigg. Ska umgås med min kära lillasyster. Funderar på att med henne på bio, vi får se. Ingenting har hänt i lägenheten än så länge, väntar på pappa och borrmaskin.

9dar

I måndags kväll var jag och David ute på lång promenad i vintermörkret. Det var hur mysigt och härligt som helst.
Igår städade jag och pysslade här i hemmet. Vill få allt i ordning nu, och när jag säger nu menar jag NU. Det är dåligt med mig, när jag får för mig något måste det alltid ske så snabbt. Annars blir jag på dåligt humör. Stackars David får stå ut med mig då. Vill hitta en tavla iallafall som vi kan ha i hallen, tror det kommer blir as snyggt.

Kanske kommer någon bild inom kort, jag ska jobba på det. tjing

2012 och 12dar kvar

Det här året oj oj oj det här året. Kommer förmodligen bli det bästa, jobbigaste och svåraste året någonsin. Fällde några tårar på tolvslaget, av lycka och rädsla av allt som komma skall. När som helst nu kan bebis titta fram. Och jag längtar som jag aldrig längtat förr, mer nervös än ever. Hur kommer du att va mitt barn? Lugn eller skrikig, vilken färg kommer dina ögon ha? kommer jag se mig själv i dig, eller David? kanske min farfar, eller Davids bror? kommer du va frisk? jag hoppas det. Kommer jag kunna ge dig allt det där, som du behöver? Jag hoppas det. Kom, jag vill träffa dig, lära känna dig, kom!

RSS 2.0