Korven

Sanna hade med sig en present till Elsy, en hund som heter korven. Tusen tack!

 


Valborg

Det här med flaska, vilket mörker. Två gånger har hon tagit den, oftast skriker hon sig till sömn. Men vi kämpar på.

Annars är min brud en riktig glad tjej idag. Snart ska vi gå en promenad med Sanna för att sedan möta upp Malin, umgås lite med dom. Ikväll ska jag inte fira Valborg i övik som jag trott istället åker vi ut till växtholm, med familj och vänner. Jag är riktigt laddad!


Morgon

Flickan med kinderna.


Solig söndag

En lång promenad är given en dag som denna. Vi promenerade längs älven, jag njöt och lillan skrek i fulla drag.

Jag har även sett fotboll med Eleonore, tyvärr förlorade ufc men var trevligt att få träffa Eleonore så det jämnade ut sig. Min kära syster var under tiden barnvakt åt Elsy, första gången vi lämnar ifrån oss henne. Det gick bara fint. Men nu är vi hemma och ska mysa tillsammans bara vi, mor och dotter.


Fika med vän

Idag har vi varit på stan med Maja, med vi räknar jag in lillan. Köpte inget till mig själv men en sommarmössa till Elsy. Maja bjöd mig på fika på café station, tack och bock. En väldigt trevlig och skön början på dan. Dock blev vi lite missnöjda över att det börjat regna när vi lämnade fiket.

Min syster ska bjuda mig på middag ikväll så snart ska jag bege mig dit, pappa kommer också befinna sig där. Ska bli roligt, var länge sedan kusinerna träffade varandra nu. Kanske att Elsy snart ska börja tycka att Levi är lika intressant som Levi finner henne, vem vet.

Dagens + till Maja och Emelie som bjuder på fika/käk
Dagens - till David som kommer hem på tisdag och inte på måndag.

PUSS


Flaska

Idag tog hon flaskan och åt allting på första försöket!

Att vara mamma är underbart men man känner sig lätt velig och dum. Igår hoppades jag så mycket att det skulle gå lättare att ge ersättning. Och nu när det går lättare då känner man sig lite nere, för jag vet att det närmar sig slutet på amning och det "kapitlet" Samma sak med kläder, man ser med glädje hur hon växer i nya storlekar och med en klump i magen lägger man bort det som blivit för smått. Jag kommer nog ofta känna denna känsla, men det är nog så det ska vara. Att man både med glädje och lite sorg går in i alla nya skeden. Men så länge jag får vara med och se hennes utveckling är jag världens lyckligaste! Förhoppningsvis går det inte lika fort om några år...


Sol och fingrar

Idag är det strålande sol, bra för själen! Jag gick en promenad till Ica maxi för att handla men insåg att plånboken var hemma när jag väl hunnit dit, det är ju fantastisk när sådant händer..

Som ni kanske har sett så har Elsy börjat suga en hel del på sina händer och fingrar. Typ hela dagen, varje dag. Andras fingrar duger också bra.


Min

Hon är ju söt så harta vore nog.


Sambofritt

David är på väg till England för att få se Chelsea spela, så nu är det bara jag och lillan. Därför kände jag för att börja helgen lite tidigare och gjorde chokladbollar, mums!


Grå dag

En dag som denna passar jag på att betala räkningar, tvätta och städa. Nu är det mesta gjort så nu så ser jag och lilltösen på desperate. Ibland är det härligt med gråa dagar, idag är en sådan dag.


En dag i bilder

Har haft en super härlig dag, käkat lunch med några vänner på café station, köpt tre tröjor, varit ute och sprungit. Alldeles precis kom jag och familjen in efter en kortare promenad till Ica berghem där vi köpte lite gott till ikväll. Imorgon åker David iväg till England, han stannar över helgen därför passar vi på att ha familjemys idag.

Lite bilder från dagen kommer här.

 


Träffen

Blev väldigt positivt överraskad av föräldragruppsträffen, det var sju små barn med mammor och pappor som ville bolla funderingar, råd m.m. Nästa träff är 8/5, det ska bli roligt!

Barnen var födda under januari och februari, våran tös var äldst men absolut inte störst. Hon var en månad äldre än dom flesta men tillhörde ändå en av dom mindre. Dock inte så konstigt varken jag eller David är ju någon bjässe.

Nu myser vi i soffan.

 


Röbäck

Gick en promenad till röbäck och tillbaka idag, där skulle jag kunna bo. Om 10 år när vi har råd med hus.

Känner mig annars rätt slö idag, hemmet får lida men imorgon är jag säkert på topp igen. Då ska jag på föräldragruppsträff, jag hoppas det blir roligt. Vet inte riktigt vad det innebär eller vad jag förväntar mig. Så jag håller tummarna för att jag ska gilla det.


På allt och inget

Min dotter hon har ett litet sugbehov jämfört med många bebisar, men ändå. Hon kan ju, jag menar hon suger på sina händer, mina händer, tröjor, när hon äter m.m. Men napp det tar hon typ aldrig och det här med ersättning och flaska, vilket skämt. Kommer bli svårare än jag trodde att få henne att börja äta ersättning men jag ska verkligen jobba på det.

Hon har i alla fall varit sitt vanliga jag idag, tack och lov! God natt.


Morrn

Godmorgon världen från mig och lillan. Vi har nyvakna, jag tänkte sova vidare men det går dåligt efter som Elsy både sprattlar och skrattar i vaggan bredvid. Blev i alla fall sjukt lättad när jag vaknade och mådde bra, mådde nämligen så sjukt illa igår kväll. David hämtade spyhink och allt, men nu mår jag bra. Åt troligen för mycket godis lördagen till ära.

Idag är det baddag för Elsy, själv hade jag tänk mig ut och springa. David ska ha match sedan får vi se vad kvällen har att erbjuda. Vi ska försöka ge Elsy ersättning igen, så håll tummarna för att det ska gå bättre än sist är ni snälla. Nej, nu är det bäst att jag tar mitt barn och går upp, Tjing.


Prata med sig själv

Elsy ligger och pratar för sig själv, finaste!


Fortsatt grin och skrik

Ne, hon är inte nöjd alls våran tjej. Hon är inte lika missnöjd som igår men inte heller sitt vanliga jag. Tre dagar har hon varit missnöjd nu, hoppas hon blir bättre snart. Som tur är sover hon lika bra som vanligt om nätterna, vilket gör att man orkar med en ledsen och skrikig bebis. Men det är ändå jobbigt, man vill ju veta vad som är fel och hjälpa.

Blir i alla fall en lugn kväll för mig och Elsy. David är och ser fotboll hos en kompis, vi ska streck se desperate housewives tror jag. Pussåhej trevlig kväll.


Grin och skrik

Lillan har varit missnöjd mest hela dagen jag tror att hon ha haft magknip. Nu är David uppe och går med henne för att försöka lugna henne. Det är sånna här dagar vi inser hur otroligt bortskämda vi är. Man känner sig lätt otillräcklig, när man inte kan få sitt barn att sluta grina. Men så är det att vara förälder. Men jag är väldigt glad att vi har få av dessa dagar, allra oftast är hon världens nöjdaste bebis.

Hon har såklart varit nöjd några korta stunder idag också, här med faster Sara.


Nacke

Elsy har blivit så duktig och stark på senare, om några veckor till tror jag aldrig man kommer behöva tänka på nacken. Hon börjar bli kal bak på huvudet också, sötingen.


Hos familjen Öhman/Karlsson

Ny skohylla och ny hallmatta. Nya gardiner, ny gammal unge på golvet!


Linda, gardin och fotboll.

Idag har jag och Elsy hälsat på hemma hos Larsson i hennes supertrevliga lägenhet. Det var roligt att träffa Linda och prata ett tag, nästa gång vi ses kanske hon också har en liten bebis. Underbart!

Mamma har varit en klippa idag hon har bjudit mig på middag och hjälpt mig att sy gardiner. Fast egentligen har hon väl gjort så gott som allt. Nu nattar hon Adelie, sedan ska hon få leka och mysa lite med Elsy innan vi börjar traska hemåt. Själv ser jag fotboll Chelsea-Barcelona.

Trevlig kväll.

 


Mor och dotter häng

Hittills har jag haft en jätte skön dag, har gått en promenad och köpt en tavla. Men mest har jag bara myst med min lilla tjej framför tvn. Hade lovat David att göra middag men nu verkar vi få mat av hans mor istället, så jag kan fortsätta att sitta med lillan i knät och njuta av att vara mammaledig. Hade tänkt mig ut och springa efter maten, hoppas bara snön ger med sig så blir det roligare.


Sova

En lång trevlig dag har jag haft. Nu är jag trött och vill sova det vill inte min dotter..


Träning

Det bästa med träning är vilan efter.


Rosor

Jag köpte rosor till David idag, så romantisk är jag. Tycker det är så otroligt fint med blommor i vas.

Snart ska jag ut på promenad, väntar bara på att den lilla i familjen ska göra morgon och vakna. Blir nog en rolig dag, längtar redan till shoppingrundan med mamma. Plus att vi ikväll ska till Maja och Benjamin, UFCs match visas på tv. Stort tycker jag, blir det super spännande går vi till arenan i halvtid eftersom Maja och Benjamin bor så nära. Herrå


Titanic

Idag har jag shoppat nya gardiner, kuddfodral och tyg. Imorgon ska jag och mamma köra runt och leta efter lite möbler och dylikt till mig och min familj. På onsdag ska vi förhoppningsvis ha sykväll, då vi syr gardiner m.m. För nu ska det bli fint hos oss!

Ikväll börjar en ny serie på ettan, Titanic. Som jag längtat!!

Bilder på allt jag köpt och kommer köpa kommer när allt är på plats. Bjuder istället på en rolig bild på lillan, trevlig kväll vänner.


Hemma

Hemma med älsklingen igen, ordningen är återställd.


Nej du

Att äta ur flaska gick lillan inte med på, hon skrek sig till sömn stackarn. Så nu är jag hemma och har ammat henne, ska köra tillbaka till Julia nu. Känns i alla fall väldigt skönt att vi redan funderat och försöker oss på ersättning så att hon och vi har lång tid på oss att få det att fungera, då uppstår ingen panik när jag börjar jobba i sommar.

Nu läser David bok för Elsy! Mina finaste.


21 bast

God morgon! Sitter och äter frukost, ostmacka och gröt. Har redan varit ute och sprungit ca 5km. Är så sjukt skönt att göra bort träningen på morgonen, då är man så nöjd med sig själv hela dagen. Man får göra vad man vill för man har redan varit grym, så jag ska snart lägga mig och sova igen tänkte jag, skönt.

Ikväll ska jag för första gången lämna Elsy en längre stund eftersom Julia fyller år, 21år. Jag ska dit och äta middag och umgås, Elsy och David stannar hemma. Blir Elsy hungrig ska David ge henne mat, från flaska. Får se hur det går. Senast hon åt ur flaska var på BB, det var ingen höjdare.


Lagom

Elsy har varken varit glad eller arg idag, rätt loj bara. Nu ligger hon och hickar, det gör hon rätt ofta precis som hon gjorde i magen.

Jag och David ska avsluta dagen med att se underworld och käka chips, gött!


Vi matchar

Idag har vi båda klätt oss i rosa eller snarare jag har klätt oss båda i rosa.

Äntligen är det sol och fint ute igen, vi har precis kommit hem efter en lång och härlig promenad. Klockan är snart två och nu väntar vi på att mamma och Adelie ska komma förbi. Mysa lite med dom såhär innan helgen drar igång. Tror att jag och David hade bestämt dejt ikväll, i vilket fall som helst blir den en lugn kväll:)

Imorse hade jag fest, fick äta en ostskiva (fast jag tog två) eftersom vi vill börja lite smått med ersättning. Elsy tros ju vara allergisk mot mjölk därför måste vi få recept på ersättning för henne och för att få det måste man kunna "bevisa" allergin. Därför får jag numera äta en ost skiva varje morgon, vi hoppas såklart att hon inte visar några symtom. Men lycklig är jag för ost är bland det bästa jag vet.


Bara för att hon är så fin

 

 


Oo ot tilia

Vilken tuff liten tjej vi har, hon skrek lite lätt i ca fyra sekunder efter sprutorna. Annars har hon varit lika lugn som vanligt. Hon väger numera hela 6kg, 6012g för att vara exakt. Hela 61cm lång är hon också.

Ottilia kom förbi en snabbis idag, det var väldigt roligt. Hon har den härligaste personligheten jag vet. Hade så sjukt roligt tillsammans med henne under gymnasiet, underbara människa! Nu har hon sökt till en folkhögskola i Storuman, kommer passa henne så fruktansvärt bra. Dock hade jag helst sett att hon bodde vägg i vägg med mig, för henne är det svårt att bli less och sur på.

Nu tänkte jag se lite tv innan jag gör en tidig kväll. Tjing


Morgon

Jag är nyvaken och Elsy ligger fortfarande och sover. Denna dag har jag gruvat mig för i ca en månad, det är dags för vaccination. Som tur är kan David följa med, det känns skönt för mig. Jag vet att jag är töntig, men sån är jag. Det är även dags att väga och mäta lillan, det var länge sedan. Jag gissar på att hon väger 6060g och David tror 6200g.

Tänkte även ta mig i väg på gymmet och köra lite armar. Nu ska jag göra gröt, hej.


Ida mittbena

Idag har jag mittbena, har ni tur kanske det kommer upp någon bild. Jag frågade David om jag var fin, detta blev svaret "Ida mittbena". Om ett eller två år när mitt hår är längre kanske jag kan bära upp den, mittbenan.

Jag har haft en bra dag, ska mata lillan sedan hoppa i säng. Imorgon ska vi till BVC, spännande.


Syjunta

Är hemma hos mamma där det vankas syjunta. Elsy är i trygga händer i moster Adelies knä. Dom är jätte fina, blir som lycklig i magen när jag ser på dom, mina små tjejer. Giraffen får också vara med.


Duktiga flicka

Idag eller alldeles nyss faktiskt så vände sig Elsy från mage till rygg, duktiga tjej! Titta så stark hon blivit också.


Väder och namn

Vilket fruktansvärt väder, sprang bokstavligen till stan och tillbaka. Fick med mig tre bodys till lillan, alla med mycket färg.

Datum för Elsys dop är bestämt nu, känns väldigt roligt!


Mera snö

Nu vill jag verkligen ha värme, sol och sommar. Är less på detta aprilväder.

Denna vecka ska jag på riktigt ta tag i träningen igen. Blir så mycket piggare, trevligare och gladare när jag tränar. Och Elsy förtjänar en pigg och glad mamma! Så när David kommer hem från skolan ska jag ut och springa men nu ska jag springa på stan och köpa kläder till lillan. Tjao tjao.


Påsken

Nu är påsken förbi har haft en lugn och skön helg. Har ätit både mat och godis i massor, det gäller att man passar på.

Idag bjöd mamma på middag, alltid lika trevligt att vara hemma hos mamma. Har även varit förbi på stadium och köpt inneskor att ha på gymmet, sedan invigde jag dom också. Både jag, David och Elsy var på gymmet idag. Hon skötte sig exemplariskt, var vaken hela tiden och sa inte ett knyst. Resterande av kvällen ska vi se på lite serier.


Instagram

Har gått och blivit beroende av instagram. idaiphone heter jag där

 


Tre

Tre månader har gått och 13 veckor. Elsy blir större för varje dag som går och även om jag trodde att min kärlek till henne inte kunde bli större är det som att den växer större och större även den! Det börjat bli tomt i hennes förut rätt så fulla garderob så det är dags att shoppa och fylla på. Under den här månaden har det inte hänt så fasligt mycket, fast senaste veckan har hon börjat träna nackmusklerna lite extra och igår vände hon sig nästan från rygg till mage. Man blir så töntig som mamma, jag är så stolt över att hon NÄSTAN vände sig, tänk er dagen hon börjar gå.


Mysa

Har precis kommit hem från min far, där bjöds det på god mat, trevligt sällskap och massor av skrik. Nu ska jag ringa min pojkvän och se om han vill komma hem och vara med mig och Elsy! Tjing

Tjejen med dom stora, gosiga helt magnifika kinderna!


Promenad och middag

Vaknade av att mitt högra bröst ville sprängas, tack till Elsy som lättade trycket.

Har gått en promenad med Maja idag, klädde mig på tok för varmt. Men förutom det var det riktigt härligt! Nu har jag precis käkat lunch och ska börja göra migi ordning. Snart kommer pappa och hämtar hem mig och lillan till växtholm där det bjuds på påskmiddag.


Tjejkväll

Nu är det bara jag och lilltjejen hemma, men vi hann gå en promenad med David innan han for. Nu myser vi framför tv, hon har blivit lite mysigare faktiskt!


Morgon

Nu gör Elsy morgon och jag får gilla läget. Jag har varit så otroligt bortskämd senaste månaden, lillan har ju sovit 9-10timmar i streck varje natt. Nu denna vecka har hon vaknat kring fem varje natt för lite käk. Så jag är lite tröttare än vanligt, fattar inte hur jag klarade av att vara pigg när hon skulle ha mat 3ggr per natt. Måste va att man vänjer sig fort.

David åker till övik idag för att spendera lite tid med sin far, jag valde att stanna hemma. Ens för att pappa skulle bjuda på middag någon dag och ens för att jag inte gillar att stressa. Att åka till övik så man kommer dit ikväll och sedan åka hem igen tidigt imorgon. Nej då åker jag hellre dit en hel helg. Idag hade jag tänkt gå en promenad och spendera lite tid på balkongen. Om vädret håller i sig vill säga.

Annars då? Jag mår bra, min kropp är så gott som återställd förutom att dom få muskler jag brukar ha är puts väck. Ibland kan jag känna mig ensam i min lilla bebis bubbla, det är inte lika självklart att man blir tillfrågad om saker längre. Det kan jag tycka är tråkigt, men fullt förstårligt. Hur fantastiskt det än är att spendera varje dag med min guldklimp så saknar jag mina vänner. Nej, nu ska jag stiga upp med den sötaste och bästa tjejen i världen! Trevlig dag.


The game

Har precis hoppat i säng, efter en lång dag. Har inget vettigt att skriva. Så jag fattar mig kort, god natt!


Chelsea

Har haft en fantastisk dag, gick förbi mammas jobb och lyckades komma precis när hon skulle luncha. Så då fick man lunch på invito, tack och bock. När jag kom hem stod pappa väntandes i trapphuset med muffins. Kan det bli bättre? Jodå, en nöjd bebis och en fin vän att spendera kvällen med.

Jag ska köpa ersättning till Elsy i veckan, inte så att jag tänkt sluta amma riktigt än. Men bara känna att man kan vara borta fyra timmar, utan att det uppstår kaos hemma. Ändå tror jag att jag snart ska sluta amma, det är mysigt men tar även mycket energi. Efter tre månader tror jag hon klarar sig fint.

Ikväll håller vi på Chelsea, heja.


Vila lite

Vi laddar våra batterier för ikväll är det fotboll som gäller, vi håller på Milan!


Hos gudmor

12km har vi gått idag, jag och lillflickan. Jag älskar solen, fyra främmande människor har hälsat på mig idag, det är solens förtjänst. Den gör människor glada och trevliga!

Gick även förbi hos Julia, hon vill köpa en tomt så vi drömde oss bort. Till hus, trädgårdar och lekande barn. Sedan tittade jag i hennes fina fotoalbum, så nu tänkte jag framkalla lite kort själv. Plus att jag ska boka en resa ikväll, livet ler mot mig idag. Tjing


Ny vecka, nya tag

Följde med mamma och lillasyster till Maria kyrkan på mariehem igår. Det var musikafton och Adelie med vänner sjöng en låt. Fika fick man också!

Fast bestämd om att få en bra start på veckan gick jag och lillan på en lång promenad efter frukost. Hoppas verkligen att jag ska börja känna mig piggare snart! Kvällen tänkte jag och min lilla familj spendera framför tvn.


Godmorgon

Våran busfia


Snöstorm

Min önskan om en solig dag slog då verkligen inte in, så jag ställde in både träning och promenad. Istället har jag myst inne tillsammans med min dotter, hon sover i min famn just nu. Jag ser repris på sing a long. Snart ska vi bege oss mot mamma där det bjuds på middag!


RSS 2.0