Sol och kvällsmys

Känner mig duktig idag efter att hela veckan varit lite off, otaggad och lat. Har varit en sväng på gymmet, tagit en lång promenad med lillan samt städat lite här hemma. Hoppas det är lika fint väder imorgon som idag, jag blir så glad när solen är framme!

Nu ska jag sätta mig i soffan tillsammans med älsklingarna och se en film, trevlig kväll.

 


Världens bästa

Världens bästa mamma/mormor har stickat superfina kläder till lillan. Hon kommer bli så söt när hon lagomt till nästa vinter växer i dom. & Världens bästa dotter kan bli riktigt arg om hon inte får mat. Jobbigt att hon är så förbaskat söt när hon är arg.

Dagen har gått så sjukt fort, fast jag inte gjort mycket alls. Matar lillan nu sedan tänkte jag gå i säng och läsa en bok. God natt.


Fredag

Blev så otroligt glad när jag kom hem. Ett brunt paket låg på bordet, till mig. Postat av fina Linda från soliga Portugal, paketet rymde en super fin jacka till lillan och ett brev som gjorde hela min dag! Tack fina du!!!

Jag har varit på stan idag med Malin och Sanna. Vi lunchade på café station och strosade sedan omkring i olika affärer. Dom kikade efter kläder till personalfesten som är imorgon, är lite avis på att jag inte kan gå faktiskt. Det var i alla fall både mysigt och trevligt! Nu har jag precis kommit hem, det är helg och jag är lycklig!


Inget mys här inte

En lugn och fin dag. Känner mig fortfarande väldigt trött och slut, så ikväll står ingenting på schemat. Obehagligt är också att jag väldigt ofta får yrsel när jag ställer mig upp osv. Men har rätt lågt blodtryck så det beror nog på det.

Elsy är i alla fall pigg, hon ligger mest hela tiden i babygymmet och flaxar med både armar och ben. Hon fortsätter att vara en självständig tös, tycker mest om att ligga själv och gillar inte alls när mamma och pappa kommer för nära för att kramas och pussas. Tur för mig som får amma henne, för dom få gånger hon är mysig är efter matning.

 


Det finaste jag vet

är du


Elsy Julia Maria

Jag och David gick förbi församlingsgården idag, nu har vi preliminär bokat en tid för dop. Dock så har vi för tillfället ingen präst, men kvinnan vi pratat med ska försöka dra i lite trådar. Vi vill ha ett sommar dop, men är sent ute märker vi nu. Plus att det är så många som vill lägga sig i, ha det inte då för då händer det där osv.
Nu känner jag och David att vi tar vilket datum som helst i sommar. Sedan behöver man inte komma om det inte passar.

Ps. Elsy Julia Maria heter våran flicka, hon fick pappas efternamn Öhman.

Snart borde Maja ringa, planen är att vi ska gå en promenad. Pussåhej


Löven

Present från Robin!


Sova

Jag har varit helt slut dom senaste dygnen, vet inte riktigt varför. Får sova ordentligt och gör egentligen inget speciellt ansträngande om dagarna. Men slut har jag varit så satt ordentligt fint med en tupplur nu på dagen, tre timmar. Nu känner jag mig lite mer utvilad.

Ikväll är det topmodel som gäller, Eleonore kommer hit för att göra mig och Elsy sällskap! Mysigt.

Elsy sover också mycket om dagarna, söt som få är hon då.


Kusin vitamin

Levi har varit på besök idag, han är som söt!


Hon förstår mig

Den heligaste stunden på dagen är morgonen, jag har alltid eller åtminstonde sedan jag och David flyttade ihop värdesatt min morgon väldigt högt. Om jag börjar jobba kl 06.00 ställer jag klockan på 04.15 så att jag i lugn och ro ska hinna äta frukost, läsa bloggar m.m. Det är min egna tid, eftersom David oftast stiger upp efter mig. Men när Elsy kom, trodde jag att denna tid skulle vara förb, men icket. Varje morgon är hon jätte nöjd, efter lite mat såklart. Då kan hon vara för sig själv i mist en timme, hon pratar, ler, skrattar och rör sig. Medans jag äter frukost och läser bloggar helt ostört. Det är som att hon förstår att för att mamma ska vara glad och nöjd måste hon få denna tid för sig själv. Finaste finaste finaste du.

Söndagskväll

Älsklingen ligger i gymmet och kollar in dom olika figurerna. Själv ser jag på tv, David pluggar.

Imorgon är det ny vecka och jag har som vanligt en lista av saker som jag vill få gjort. Jag älskar listor, att få bocka av saker när man gjort dem!


Gullstjärt

Elsy har inte bajsat på tre dygn det resulterar i en missnöjd bebis. Men på min mage kan man vara nöjd, åtminstone i några minuter.


Lördagsfin

På lördagar bär man klänning.


Att umgås

När jag och Linda umgås pratar vi alltid en hel del, ofta på fest, i en soffa eller som idag gåendes en promenad! Vi gick 11km och hittade pappas traktor på vägen. Skön start på dagen.


Rosor och fett

Mamma köpte rosor till oss igår, hur fint som helst både av henne och att ha på bordet.

Det var igår, idag har jag gosat och klämt på Elsys fylliga kinder och hennes dubbelhaka. Råkade kalla henne för fetthakan då blev David arg, man får tydligen inte kalla hans dotter det.

 


GODKÄND


Här är första bilden jag tog av Elsy, lite mer än en timme gammal. När jag ser den är bilden bubblar det upp så sjukt mycket känslor så jag blir lite tårögd varje gång. Det var först när David tog henne som jag fick mig en ordentlig titt på henne, jag tyckte hon var så perfekt och kunde inte fatta att hon var vår.

Var på efterkontroll igår, där en barnmorska läste min förlossningsjournal. Kändes absurt att hon satt och läste den som man läser tidningen på morgonen, allt låter så simpelt och enkelt. Vilket inte alls var fallet, jag kämpade ju mer än jag någonsin kämpat, var mer slut än jag någonsin varit när Elsy väl var ute.

Men nu när jag tänker tillbaka på förlossningen så känns det mest posetivt, jag fick inga men och kommer med glädje trycka ut en unge till i framtiden.

PS. fick godkänt av barnmoskan, jag är hel och återställd.

Strålande sol

Lunchade ute på balkongen idag, sweet.


Super Elsy

Idag väger man 5585g, kissade på vågen också. Fantastiska flicka!

 


Onsdag

Det har varit en skön dag, gav mig själv sovmorgon till kl 12. Himla skönt. Kvällen tänkte jag spendera framför tv med den sötaste jag vet, min dotter. Nu ligger hon på sin favorit plats, mina ben! Trevlig kväll.


Vi matchar, vi hör ihop

Nöjd mamma efter träning! Vi har tagit fram denna bärsele i hopp om att Elsy ska stärka sina nackmuskler. Får se hur det går, hon skriker mest där.


Bajs och kiss som i kyss

Ber redan nu i förväg om ursäkt för den stjärtiga bilden, men det är ju så mycket roligare med en blogg med bilder än en utan.

Detta har jag hunnit med idag, fått besök av pappa. Besökt Oskar och Levi, gått en promenad. Och såklart slängt i mig lite mat där mitt i allt.

Elsy har idag gullat med sin far, fått besök av sin morfar. Blivit less på sin mor, hälsat på sin kusin. Blivit skrämd av en katt och sovit i vagn. Även hon har ätit titt som tätt.

Nu har jag slängt på mig träningsläger, så fort David kommer hem beger jag mig mot gymet. Tänkte köra i genom hela kroppen lite lätt, får se hur lång tid det tar. Julia kommer förbi med sin mördarhund ikväll, vi ska se topmodel. Hunden får stanna i hallen. Herrå


Stora flickan

Igår fick jag upp tavellisterna i köket, har kikat ut en tavla som också ska få plats. Tror att jag kommer bli helnöjd!

Under natten hade det kommit massa snö, usch och fy. Men med glatt humör och kängor traskade jag iväg till Hanna. Vi tog en promenad till returmarknaden vid strömpilen, kikade efter lite möbler till Hanna. Är sjukt så man kan fynda där, ska försöka få med mig David dit någon dag i veckan.

Elsy är så stor nu, har fått rensa rätt rejält i hennes garderob idag. Snart måste hon ha blöjor nr 3. Det går lite för fort känner jag. På torsdag har jag efter kontroll på mvc ska passa på att väga och mäta lillan då.


Det där med hus

Idag har jag städat hela lägenheten, borrat och fixat, träffat Hanna, promenerat och läst en bok. Ännu en gång måste jag få skriva hur lycklig jag känner mig. Vill tacka min fina familj och mina underbara vänner för det är ni som gör mig sån, tack.

Annars då, jag drömmer om hus. Inte så att vi har tänkt skaffa ännu på ett tag, men lägga upp en plan och börja spara pengar. Min dröm är att bo ute på landet, inte allt för långt från stan. Hitta ett gammalt hus och sätta min (och Davids) prägel på. Med stor tomt som Elsy med syskon kan leka på. Det längtar jag till! Om 6-7 år är vi där då? Hoppas.

Men så länge bor vi här, är så otroligt nöjd med denna lägenhet. Trivs superbra och det gör David med, det känns himla bra. Så jag börjar med att sätta min prägel här, i lägenheten. Imorgon ska jag och Hanna på returmarknad, hoppas vi kan fynda något roligt!


God morgon

Jag heter Elsy och är sötast i världen


Ännu mer

Jag ljög, vi hann vara hemma ca 10minuter innan vi begav oss iväg igen. Vi gick en snabb promenad till Anna och Dejen där även Jonna, Adam och Jamila befann sig. Äntligen fick jag hålla Jamila igen.

Det är rätt coolt tycker jag, hur lika och olika bebisar är på en och samma gång. Denna dag har verkligen varit underbar men nu ska det bli skönt att krypa ner i sängen och sova. Godnatt

Mamma och Elsy tidigare idag


Solsken

Har haft en otroligt skön, härlig och lång dag. Sitter i bilen nu på väg hem från växtholm. Vi ska svänga förbi någon mack så David får sig en cola, sedan blir det nog bara att åka hem och slappa.

En bild från tidigare idag


Sova alla tre

Befinner mig i övik för tillfället, hemma hos Davids pappa. Vi tog bilen hit vid sju, har ätit gott och tittat på norsk film. Väldigt trevligt har det varit, men sent blev det också. Blir nog extra jobbigt att vakna för att mata älsklingen imorgon.

Imorgon väntar en hel fylld dag, här i övik tänkte vi hinna gå en promenad. Senare blir det att åka bil till växtholm, där det vankas fester. Först födelsedags middag för min syster och mina bonus syskon som alla fyllt år. Efter maten ska vi gå till familjen Holmström där det är Märtha som fyller år!

Elsy ligger och snarkar bredvid mig, hon ska få sova mellan hennes föräldrar för första gången i sitt liv. (en hel natt) Har inte den bredaste sängen hemma, så där sover hon i vagga. Nej, nu måste jag verkligen sova. Natti


Våldgästa

Idag våldgästade jag och Elsy Elinore och henne flicka Tilly. Gick på kyrkbron och tänkte att jag kunde kika förbi och se om dom var hemma, det värsta som kunde hända är ju att dom inte orkar ha besök och slänger ut oss. Vet nämligen själv att det lätt kunde kännas jobbigt med allt folk som ville träffa och se ens barn i början. Men som tur var för oss, har Elinore hela sin släkt och många vänner på annat håll. Hon blev glad och vi fick komma in.

Vi pratade lite om förlossning, amning, dåligt samvete och humör. Fick även hålla i hennes Tilly och konstaterar att hon är stabilare i nacken än min tjej, Tilly är en månad yngre. Elsy sov sig igenom hela besöket, visade bara sina ögon en liten snabbis. När vi började färden hem, följde Elinore med in till stan. Trevlig start på denna helg också, det är egentligen sjukt så mycket nyblivina mammor har att prata om.



Byxa före gåva

Jag har varit på stan idag med Julia, köpte ett par byxor till mig själv. Behövdes verkligen! Har tittat efter lite presenter till folk också, gick betydligt sämre. Elsy var dundersöt som alltid.


Vila


Jag och Elsy idag, pappa David agerar fotograf.

Elsy är ovanligt lat idag, hon har legat i soffan och sovit mest hela dagen. Fick bära och kela med henne ca 10minuter.  Bilden ovan hann tas, tre sekunder efter skrek hon som en galning efter mat. Nu sover hon igen, somnade vid bröstet.

Jag startade i alla fall dagen med en promenad, redan kl 9.30. Så min dag är ovanligt lång. Har precis lagat lite mat som jag slängt i mig. Nu tänkte jag passa på att vila en stund. Trevlig kväll.

Kusiner


Idag har kusin Levi med pappa Oskar varit på besök. Titta så otroligt fina dom är när dom tittar in varandra. Det är en grej som jag tycker är super kul, att jag och Emelie fick barn så nära varandra. När jag var gravid kunde jag fråga henne en massa, samma sak nu. Men fram för allt är det roligt för kusinerna, tänk allt bus dom ska hitta på.


Levi har även lånat ut sitt babygym till Elsy, tack och bock. Där ligger hon och är hel nöjd, väldigt skönt att få lägga ner henne där när hon är vaken hela dagen. Jag brukar nämligen få lite dåligt samvete om jag inte hela tiden pysslar med Elsy när hon är vaken. Hur roligt det än är så orkar man inte hålla på i flera timmar. Så den kommer nog användas flitigt ett tag, men snart är hon för stor.

Jag har bakat muffins idag, dom blev goda. Tjingeling.


Tålamod..

Jag har inget som helst tålamod. Sitter med min iphone och blir galen, har tydligen installerat ett live konto som inte existerar, konstigt tycker jag. Jag änvänder det ju ibland, nu är det borta. Lixom, hur installerar jag ett nytt? Hjälp tack.

Idag tog jag och Elsy bilen till tomtebo till Malin och Liam. Vi gick en promenad till Maxi i den kraftiga stormen, ett tag trodde vi att barnvagnarna skulle blåsa sönder. Sedan bytte vi bebis och kelade och var löjligt töntiga så som man blir när man är med barn. Liam blev sex månader idag, stora killen.

Jag känner mig så fruktansvärt bortskämd, inte nog med att jag har världens bästa pojkvän, tillsammans fick vi världens finaste tjej. Nu under dom första två månaderna har hon varit en ängel och vädret har varit fantastiskt, den bästa vintern någonsin. Och jag får gå hemma, mysa hela dagarna, gå ut och gå i det fina vädret. Vara oförskämt lycklig.



Som fisken i vattnet



Idag har vi badat Elsy, hon tycker att det är lika härligt som alltid. Hon har mest sovit hela dagen. Hon var vaken där två timmar imorse, annars har hon sovit sig igenom en två fotbollsmatcher och ett tv-program. Nu ska jag väcka henne tänkte jag, hon måste ju äta någon gång.

Lilla familjen gick till gammlia idag för att se en träningsmatch, ufc mot teg. Trevligt var det. Ikväll ska vi se tv, Firman. Firman är kanske inte jätte bra den det har blivit en liten vana att mysa och se den tillsammans varje söndag.

Har haft en väldigt bra helg.

Godnatt


Idag har Elsy varit så himla tjusig i klänning.

Förutom att jag och David har varit på mariehem idag så köpte vi varsin telefon, äntligen är jag med iphone igen. Nu ska jag hoppa i säng, godnatt.

Världens bästa storasyster


Min vackra syster Emelie blir 25 år idag, så min dag ska självklart spenderas med henne. Stort grattis finaste du.

Fin besök


Blev ingen träning för min del, Maja kom förbi och betydligt trevligare var ju det. Elsy sover på mitt bröst och jag väntar på att David ska bli less på sitt tv-spel. Ikväll blir det familjemys med film och godis. Tjing

Fin besök


Blev ingen träning för min del, Maja kom förbi och betydligt trevligare var ju det. Elsy sover på mitt bröst och jag väntar på att David ska bli less på sitt tv-spel. Ikväll blir det familjemys med film och godis. Tjing

Underbara fredag.

Tio timmar i streck har Elsy sovit i natt, efter nio timmar höll jag på dö för brösten skrek efter henne.

Har i alla fall haft en jätte bra dag hittils. Började med att man fick frukost på sängen av David som är ledig, sedan gick vi på stan tillsammans och tittade efter kläder. David köpte en jätte snygg tröja och ett par byxor, jag köpte ingenting. Istället bjöd jag min karl på lunch, var så himla roligt att gå på stan och få rå om David lite. Man har ju inte riktigt samma tid för varandra som innan Elsy. Elsy var ju så klart självklart med, men hon har sovit sött i vagnen, nu ligger hon i hårdliften och sover. Hoppas att hon vill vakna och äta snart så jag får rå om henne också. Senare idag ska jag iväg och träna medans David passar Elsy. Fantastisk start på helgen!

Två månader



På två månader har Elsy vuxit 8cm och gått upp 1845g. Hon har fått blå ögon och ännu längre hår. Hon följer med blicken och har precis börjat le ordentligt och mycket. Hon sover 7-8 timmar i streck på nätterna medans hon håller sig vaken större delen av dagen. Hon äter ofta och skriker om hon inte är nöjd.

Det Elsy gillar allra mest är att bada, andra favorit aktiviteter är att ligga på skötbordet och bli bytt på, åka vagn och såklart att äta. Det är galet hur denna lilla tjej har vänt min värld upp och ner. Ett stort tack till henne, hon berikar min värld.


Sitta


David lekte lite med Elsy igår, hon sitter nästan själv....

Hall

Har verkligen varit en lugn och slö dag, kände att jag verkligen behövde det. Har ätit lite glass, sett lite serier och bara myst med Elsy. Nu på kvällen så försökte jag och David att få upp spegeln i hallen, efter många om och men är den på plats. Dock inte helt rak.


Här saknas skoställ, vill ha ett litet vitt i trä.

Ska finnas en dyna på denna, men ska sy ett nytt överdrag i någon rolig färg, sedan vill vi ha en enkel med färgglad tavla ovan. Det är vad som saknas i hallen. I dom andra rummen saknas det mer, sakta men säkert börjar hemmet ta form.


Pyjamas och mjukisar


Gammal bild, men såhär ser Elsy ut idag.

Idag är det slappar dag. För att demostrera det tydligt låter jag Elsy ha pyjamas hela dagen och själv har jag mjukisar och en av Davids t-shirtar. Sist jag hade Davids t-shirt var jag höggravid och de satt som ett andra skinn, nu är det luftigt och härligt igen.

ilska i mössa


Köpte en skitful mössa till Elsy idag trodde jag, tills lilltösen fick prova den. Nu tycker jag att den är fin, mest troligt för att en skönhet klär i allt.

Har hunnit med en hel del idag, bland annat mött upp mamma och pappa på stan, tvättat och firat faster Maria 22år. Elsy har dock inte varit på sitt finaste humör, utan varit lite små grinig. Senaste timmen har hon skrikit för full hals men nu är hon nöjd för nu äter hon. Personligen är jag super trött, så när Elsy ätit färdigt blir det raka vägen i säng. Hoppas Elsy vill sova länge imorgon, för det vill jag.


Helg veckan lång


Såhär sitter vi rätt ofta och tittar in varandra, min finaste och jag.

Idag har jag varit duktig och städat lite här hemma och gått en promenad till Maxi och inhandlat lite mat. Resten av dagen/kvällen tänkte jag slappa och de Downtown abbey. Lillan håller på somna i mitt knä. Snacka om vardagslyx.

Korv gång och sol


Ferre, jag, Majsing, Johanna

Jag har haft en fantastisk dag tillsammans med min far och min dotter borta i växtholm. Vi har varit ute och gått på ishala vägar, vi har grillat korv mitt på parkeringen där pappa gjorde upp en eld och solat mot ladugårdsväggen. Elsy har varit vaken i stort sett hela dagen så jag hoppas att hon ska somna sött och sova natten lång.

Ps. jag tror att jag hade en fantastisk dag den dagen bilden ovan togs också.

Promenad och middag

Linda ringde idag och ville ha sällskap när hon skulle ut och gå, social varelse som jag är följde jag med. Det var härligt tack vare väder men kanske mest tack vare Linda.

Resten av dagen har jag umgåtts med min syster, vi har lagat mat, sett melodifestival, pratat, ätit godis och gosat med våra barn. Nu har jag precis matat Elsy och tror att vi ska hoppa i säng för imorgon bär det av mot skogen i växtholm!


Avslutar med min söta inte helt nöjda tös.

Min vän Maja


Maja och jag.

Med Maja har jag, pratat, skrattat, gråtit, drömt, tränat, tävlat, busat, skrattat ännu mer och varit fruktansvärt lycklig. Hon var min dejt på balen och min andra halva innan jag träffade David och hon Benjamin. Hon är den snyggaste jag känner och hon är en fantastisk vän. Förut sov vi hos varandra minst en gång i veckan, var med varandra åtminstonde fyra och pratade med varandra flera ggr per dag. Nu saknar jag henne, fast hon bara bor en liten bit bort. Den här bilden gör mig glad. Nu vet ni det, att Maja hon är underbar.

Skrik och musik



Igår var Elsy klistrad vid mitt bröst nästan hela dagen. Emelie var en av få som hann hålla i henne en stund. Ja, igår var hon precis som hon brukar vara på nätterna, ville mysa och snutta på bröst hela dagen annars bara skrik och missnöje. Men inget mig emot, hellre att hon är så på dagen än på natten. Istället sov hon mellan 00.00-7.00 och somnade snabbt om efter lite mat. Så just nu känner jag mig riktigt utvilad.

Har inga planer alls för dagen, känns väldigt skönt men så härligt väder som det är blir det nog en lång promenad skulle jag tro. På tal om det, jag borde skaffa mig någon typ av mp3. Kanske inte finns längre, använder man något annat? Mobil kanske?  Men om man vill lämna den hemma och bara koppla av. Ska kolla upp det där.

Ha en härlig helg nu!

Världens bästa lillasyster



GRATTIS ADELIE 10 ÅR!!!

Ikväll ska vi på kalas och nu under dagen ska jag bara mysa med Elsy. Får passa på när man inte har så mycket planerat, ibland glömmer jag bort att bara andas och ta det lugnt. Att njuta av mitt lilla barn.

RSS 2.0